جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سفیر برند چیست و چه کاربردی دارد؟

امروزه سفیر برای یک برند نقش بسیار مهمی در خرید و فروش محصولات شرکت‌ها دارد. برندهای مهم جهانی یا داخلی سعی می‌کنند برای بهبود بخشیدن تجارت خود از حضور اینگونه سفیرها بهره‌مند گردند. اما سفیر برند کیست و چه کسی می‌تواند به عنوان یک سفیر انتخاب شود؟ در این بخش از سری مطالب مقالات رایکا برندینگ می‌خواهیم به این سؤال پاسخ دهیم.

سفیر-برند-چیست-؟

فهرست مطالب

ورود-به-رایکا-برندینگ

اخیرا شاید شما هم دیده باشید، در اکثر بیلبوردهای شهر چهره‌های نام آشنایی از بازیگران، ورزشکاران، هنرمندان و … را می‌بینید که در حال معرفی برندی خاص هستند. شاید برای شما سوال شده باشد که چرا این افراد این کار را می‌کنند و قصد آنها چیست؛ این افراد به اصطلاح “سفیر برند” نام دارند که اخیرا در دنیای تبلیغات و برندینگ ایران سر درآورده‌اند. دانستن و ایجاد روابط با طرفداران یک برند امری ضروری است که به کمک سفیران برند انجام شده و بسیار ارزشمند است. ما قصد داریم معنای سفیر حرفه ای برند بودن و اینکه چقدر در برقراری ارتباط با مشتریان شما اهمیت دارند نگاهی بیندازیم.

امروزه سفیر برای یک برند نقش بسیار مهمی در خرید و فروش محصولات شرکت‌ها دارد. برندهای مهم جهانی یا داخلی سعی می‌کنند برای بهبود بخشیدن تجارت خود از حضور اینگونه سفیرها بهره‌مند گردند. اما سفیر برند کیست و چه کسی می‌تواند به عنوان یک سفیر انتخاب شود؟ در این بخش از سری مطالب مقالات رایکا برندینگ می‌خواهیم به این سؤال پاسخ دهیم.

در چند سال گذشته، روش‌های دستیابی به مخاطبان هدف به طور قابل توجهی تغییر کرده است. چیزی که زمانی پیشرو در نظر گرفته می‌شد، دیگر جواب نمی‌دهد و باید راه‌های جدید را امتحان کرد. روزهای ارتباط یک طرفه به پایان رسیده است. می‌دانید آخرین ترند موجود در دنیای بازاریابی چیست؟ درست حدس زدید، سفیران برند! امروزه چه در ایران چه خارج از ایران مردم به سفیران برند اعتماد دارند و به طور قطع شرکت‌ها برای رشد بازاریابی خود باید آنها را دوست داشته باشند.

اصطلاح سفیر برند از کجا آمده است؟

واقعیت این است که روش‌های مختلف بازاریابی از گذشته تا به الان، میان کسب و کارها و شرکت‌های مختلف رواج داشته است. این شرکت‌ها روش‌های مختلفی برای تبلیغات و بازاریابی امتحان می‌کردند تا بتوانند دامنۀ کاری و فروش محصولات خود‌ را چند برابر کنند. در سال‌ ۱۸۰۷ به مرور شرکت‌های مختلف شروع به برند سازی کردند و برندهای مختلفی را توسعه دادند. در اوایل دهۀ ۱۹۰۰ تعداد شرکت‌ها زیاد شده و روش‌های بازاریابی آنها نیز مشابه یکدیگر شده بود.

به گونه‌ای که بازار رقابت افزایش پیدا کرده بود و بعضی از شرکت‌ها و کسب و کارها ورشکسته شدند. به همین دلیل برندهای خاص تصمیم گرفتند از حضور افراد مشهور و شناخته شده برای تبلیغ و معرفی محصولات خود بهره‌مند شوند. از همان سال‌ها بود که سفیر برند به مرور میان مردم رایج شد.

سفیر برند چیست؟

اساساً یک سفیر برند محصول یا برندی را تبلیغ می‌کند که نسبت به آن احساس مثبتی دارد و می‌خواهد با فالوورها یا طرفداران خود به اشتراک بگذارد. انواع مختلفی از سفیران برند وجود دارد. ما بر روی 4 مورد از محبوب ترین‌ها تمرکز خواهیم کرد:

  • اینفلوئنسرها
  • سفیران مشتریان
  • سفیران متخصص
  • سفیران وابسته

سفیران برند نیز با عناوین مشابهی مانند: طرفداران برند، نمایندگان برند، همکاران برند و بسیاری دیگر شناخته می‌شوند. اما اساساً این عبارات همگی نشان دهنده افرادی هستند که شرکت‌ها با آنها درگیر هستند تا آگاهی برند خود را به مشتریان بالقوه افزایش دهند.

اینفلوئنسرها؛ سفیران دنیای مجازی

امروزه برندها بر روی وبلاگ نویسان و شخصیت‌ها در رسانه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرامرها، واینرها، یوتیوبرها و … تمرکز می‌کنند. این سوپراستارهای رسانه‌های اجتماعی اغلب به نتایج بازاریابی بزرگی دست می‌یابند زیرا قشر زیادی از مردم را به دنبال خود دارند. آنها درهای جامعه درگیر خود را به روی برند باز می‌کنند و فضایی را در وبلاگ‌ها، توییتر، تیک تاک، یوتیوب و سایر کانال‌های رسانه‌های اجتماعی خود به آنها ارائه می‌دهند.

سفیران مشتریان؛ سفیرانی با انگیزه

این مشتریان در رسانه‌های اجتماعی خود به طور مثبت در مورد برند صحبت می‌کنند بدون اینکه پولی دریافت کنند و دیگران را تشویق به خرید محصولات می‌کنند. اینها را می‌توان طرفداران سرسخت برند دانست. آنها تمایل دارند از تعامل با برند رضایت داشته و برند عمر طولانی داشته باشد.

سفیران متخصص

این نوع سفیر لزوماً مشتری برند یا محصول مورد بحث نیست، اما به دلیل تخصص خود در صنعت شناخته شده است. به دکتر کرمانی فکر کنید، او به عنوان یک منبع اطلاعاتی قابل اعتماد در زمینه رژیم‌های لاغری از گذشته تا به امروز در نظر گرفته می‌شود و برندهای سلامت و تندرستی مشتاق هستند که با او کار کنند و به نوبه خود، طرفداران او را جذب کنند.

سفیران همکار در فروش

این افراد مشابه اینفلوئنسرها هستند با این تفاوت که معمولاً برای فروش محصولاتی که تبلیغ می‌کنند، هزینه ارجاع یا کمیسیون دریافت می‌کنند. از معروف‌ترین سفیران همکاری در فروش می‌توان سفیران شرکت دیجی‌کالا نام برد که در اینستاگرام یا سایت‌های خود محصولات این شرکت را به فروش می‌رسانند و از دیجی کالا کمسیون دریافت می‌کنند.

راه‌های زیادی برای تبدیل یک مشتری معمولی (اما با صدای بلند) به سفیر برند وجود دارد. در عوض، آنها ممکن است وفادار شوند (و یک یا دو بار در مورد شما بنویسند) یا بسیار وفادار شوند (و سپس می‌توانند شما را قهرمان خود خطاب کنند!). عشق و دانش آنها در مورد برند شما می‌تواند آنها را به وضعیت میکرو اینفلوئنسر تبدیل کند.

سفیر برند کسی است که می‌تواند تمامی اطلاعات لازم دربارۀ محصول و برند را در اختیار مخاطبان بگذارد. همچنین مخاطبان را تشویق و ترغیب به خرید آن محصول کند. حال شاید برای شما این ابهام ایجاد شود که این دقیقاً همان کاری است که افراد بازاریاب یا کسانی که تبلیغ می‌کنند، انجام می‌دهند. اما فرق سفیر برای یک برند با باقی موارد این است که سفیر باید حتماً یک فرد مشهور و شناخته شده باشد تا بسیاری از مردم اطمینان کرده و برای خرید محصول اقدام کنند. سفیر برای یک مارک تجاری به ازای کاری که انجام می‌دهد، از شرکت مربوطه حقوق یا درآمد خاصی را دریافت می‌کند.

شغل و وظایف سفیر برای یک برند

کسی که به عنوان سفیر برای یک برند انتخاب می‌شود، باید با رغبت بسیار زیاد این کار را انجام دهد. همچنین سفیران برند باید تا حدودی شناخته شده و مشهور باشند تا تبلیغات و معرفی محصول یا یک مجموعه به وسیلۀ او سودمند و نتیجه‌ بخش باشد. علاوه بر این، سفیر باید بتواند هنگام برگزاری ایونت‌ها و اختتامیه‌های برند مورد نظر، از شهری به شهر دیگر سفر کند تا بتواند در این مراسم‌ها شرکت کند. این فرد تا حدودی باید بیان عالی داشته باشد و ویژگی‌های مثبت برند را به مخاطبان بیان کند. همچنین سفیر فعال در یک برند می‌تواند برای وبلاگ نویسی و نوشتن خبرنامه و مواردی از این قبیل به مجموعه برند مورد نظر کمک کند.

شغل و وظایف سفیر برای یک برند

هر شرکتی به یک «چهره» نیاز دارد، یک فرد واقعی که تمام ویژگی‌های لازم را داشته باشد و ارزش‌ها و لحن صدای برند را به مردم نشان دهد. برندها به سفیران عالی خود می‌گردند تا به جای آنها صحبت کنند زیرا می‌توانند موارد زیر را برای برند بدست بیاورند:

  • بهبود آگاهی از برند
  • ایجاد سطح بالاتری از اعتماد مشتری
  • با کمک فروش ارجاعی (لینک‌ها و کوپن‌ها) و دهان به دهان به مخاطبان جدیدی دست پیدا کنید و مشتریان جدیدی را جذب کنید.
  • افزایش طول عمر خرید مشتری
  • بالا بردن نرخ تبدیل‌ها‌ از طریق محتوای تولید شده توسط کاربر
  • کاهش هزینه‌های اضافی برای ایجاد محتوای داخلی
  • افزایش اثربخشی یک شرکت در کانال‌های مختلف
  • ایجاد اعتبار
  • ایجاد شهرت خوب
  • افزایش فروش
  • ایجاد ترافیک در وبسایت

حقوق و دستمزد سفیر برند فعال

حقوقی که سفیر فعال در برندها دریافت می‌کنند، با توجه به برند مورد نظر متفاوت است. همچنین میزان حقوق بستگی به این موضوع دارد که سفیر تا چه میزان شهرت دارد و تا چه اندازه سخنان او برای مردم مهم است. به طور کل این فرد در ایران از حدود 30 تا 100 میلیون و حتی مبالغ بسیار بالاتری طی یک ماه می‌تواند درآمد داشته باشد. همچنین سفیران برند می‌توانند حقوق خود را ساعتی دریافت کنند که برای هر ساعت از 500هزار تومان تا سه میلیون تومان و حتی بیشتر، طبق قرار داد تعیین می‌شود. در کشورهای خارجی نیز دستمزد سفیرهای موجود در برند برای هر ساعت از ۲۰ تا ۴۰ دلار تخمین زده شده است.

انواع سفیر برند

سفیر در برندها با توجه به کاری که انجام می‌دهد، انواع مختلفی دارد. در ادامۀ این مطلب از مقالات رایکا برندینگ انواع سفیر را بیان کرده و توضیح خواهیم داد:

سفیر برای برند ایونت آن

 یکی از انواع سفیر برای یک برند، سفیر برند ایونت است. همانطور که از نام این این فرد مشخص است، همکاری با سفیر ایونت موقتی است و از حضور وی در ایونت‌ها و اختتامیه‌ها و جشنواره‌ها استفاده خواهد شد. برخی از برندها در زمان آغاز کار خود، برای اینکه بهتر بتوانند مجموعۀ خود را به مردم معرفی کنند، ایونت یا جشنواره برگزار می‌کنند. حضور سفیر معروف برای برند در این مراسم‌ها می‌تواند تا حد زیادی بر روی ذهن  مردم نسبت به برند تأثیر گذار باشد.

سفیر فضای مجازی

نوع دیگر، سفیر فعال برند در فضای مجازی است که تنها فعالیت خود را در فضای مجازی مثل اینستاگرام، توییتر و فضاهایی مانند این‌ها انجام می‌دهد و سعی می‌کند از این راه‌ها برند مورد نظر را کاملاً به مردم معرفی کند.

سفیر مشهور برای بیلبورد برند

 سفیر برای بیلیبورد نیز وجود دارد که تصویر شخص مشهور به همراه آگهی برند مورد نظر بر روی بیلبوردهای شهر قرار می‌گیرد.

چه کسی سفیر موفق برند است؟

سفیر موفق برای برند کسی است که بتواند یک برند را همراه با تمامی محصولات و خدماتش به مردم معرفی کند. سفیر باید به گونه‌ای این کار را انجام دهد که تمامی ویژگی‌های مثبت برند در اختیار عموم مردم قرار بگیرد. برای اینکه تعداد بیشتری از مردم به سمت این محصولات یا خدمات جذب شوند، معمولاً این فرد را از میان افراد مشهور و شناخته شده‌ای مثل بازیگران انتخاب می‌کنند.

به دلیل اینکه این افراد الگوی بسیاری از مردم جامعه هستند و تأثیرگذاری بسیار بیشتری نسبت به افراد عادی دارند، از طریق راه‌های مختلف مثل تبلیغات در آگهی‌های تلویزیونی یا فضای مجازی یا بیلیوردها یک برند خاص را به مردم معرفی می‌کنند تا مردم را به سمت برند مورد نظر سوق ‌دهند.

انتظار از سفیرهای برند چیست؟

سفیر یک برند قبل از هر چیزی باید تا حد خاصی بین مردم شناخته شده باشد و هرچه که درصد مشهور بودن این فرد بالاتر باشد، قطعاً فروش برند نیز بالاتر خواهد بود. این فرد باید این توانایی را در خود ببیند که بتواند خدمات و ویژگی‌های مثبت برند را با تأثیر گذاری مناسبی به مخاطبان معرفی کند.

به عنوان مثال، برخی از سفیر‌های برند، ابتدا خود از محصول برند استفاده می‌کنند تا بتوانند با صداقت بیشتری تمامی ویژگی‌های محصول را به مردم معرفی کنند. علاوه بر این، سفیر برند باید بتواند برای اطلاعات بیشتر در وبلاگ نویسی یا نوشتن خبر یا هر موضوع مهمی به برند کمک کند.

چرا سفیران برند بسیار مهم هستند؟

همانطور که می‌دانید، امروزه بسیاری از ما، ساعت‌ها وقت خود را در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام یا فضاهایی این چنینی می‌گذرانیم. علاوه بر این، ساعت‌های بسیار زیادی به تماشای رسانه‌ها می‌نشینیم. همین موضوع سبب می‌شود یک برند برای اینکه بتواند خود را به مخاطبان معرفی کند، از حضور مشاهیر بهره‌مند شود تا فروش خود را چند برابر کند.

یکی از دلایلی که سبب شد تا سفیران حرفه‌ای برند میان مردم جامعه باب شود، این بود که همۀ افراد معمولاً قبل از اینکه محصولی را بخرند، از افراد دیگر دربارۀ محصول مورد نظر سؤال می‌کردند یا به الگوها و افراد مشهور و سبک زندگی آن‌ها می‌نگریستند.

سفیر می‌تواند با تمامی کاربران و مخاطبان برند مورد نظر ارتباط برقرار کرده و آنها را به سمت برند مورد نظر جذب کند. در واقع این فرد یک واسطه است که اگر شما می‌خواستید یک مسیر بازاریابی عادی را طی کنید، باید ماه‌ها برای برند خود تلاش می‌کردید تا شاید به اندازۀ تأثیر حضور سفیر برند، بتوانید فروش داشته باشید.

تاثیر سلبیریتی بودن برای سفیران برند

یکی از دلایلی که سبب شد تا سفیران حرفه‌ای برند میان مردم جامعه باب شود، این بود که همۀ افراد معمولاً قبل از اینکه محصولی را بخرند، از افراد دیگر دربارۀ محصول مورد نظر سؤال می‌کردند یا به الگوها و افراد مشهور و سبک زندگی آن‌ها می‌نگریستند.

سفیر می‌تواند با تمامی کاربران و مخاطبان برند مورد نظر ارتباط برقرار کرده و آنها را به سمت برند مورد نظر جذب کند. در واقع این فرد یک واسطه است که اگر شما می‌خواستید یک مسیر بازاریابی عادی را طی کنید، باید ماه‌ها برای برند خود تلاش می‌کردید تا شاید به اندازۀ تأثیر حضور سفیر برند، بتوانید فروش داشته باشید.

یکی از دلایلی که سبب شد تا سفیران حرفه‌ای برند میان مردم جامعه باب شود، این بود که همۀ افراد معمولاً قبل از اینکه محصولی را بخرند، از افراد دیگر دربارۀ محصول مورد نظر سؤال می‌کردند یا به الگوها و افراد مشهور و سبک زندگی آن‌ها می‌نگریستند.

سفیر می‌تواند با تمامی کاربران و مخاطبان برند مورد نظر ارتباط برقرار کرده و آنها را به سمت برند مورد نظر جذب کند. در واقع این فرد یک واسطه است که اگر شما می‌خواستید یک مسیر بازاریابی عادی را طی کنید، باید ماه‌ها برای برند خود تلاش می‌کردید تا شاید به اندازۀ تأثیر حضور سفیر برند، بتوانید فروش داشته باشید.

بنابراین هنگامی که یک سلبریتی معروف، سفیر محبوب یک برند می‌شود، مخاطبانی که در شبکه‌های اجتماعی او را دنبال می‌کنند، می‌بینند یک بازیگر معروف از برخی محصولات استفاده می‌کند. در این شرایط مردم با خود یقین پیدا می‌کنند که این برند معتبر بوده و محصولات آن نیز با کیفیت است و به این طریق فروش برند چند برابر خواهد شد.

سفیران چه نقشی در رونق برند دارند؟

سفیران برند نه تنها مردم را مشتاق امتحان محصولات جدید می‌کنند، بلکه تصویری از برند شما در مقیاس خرد یا کلان ایجاد می‌کنند. از خود بپرسید، چقدر احتمال دارد که یک مخاطب تبلیغات شرکت را نسبت به یک فرد معمولی که آن را بدون تاکید توصیه می‌کند، باور کند؟

این نوع بازاریابی دهان به دهان عالی عمل می‌کند؛ به ما اعتبار می‌دهد، ابراز رضایت و قدردانی می‌کند و دیگران را تشویق می‌کند که محصول ما را امتحان کنند یا از آن بهره ببرند. اما به یاد داشته باشید، دستیابی به سفیران برند وفادار ممکن است دشوار باشد.

سفیران برند چه می‌کنند؟

به عنوان چهره و صدای یک شرکت، یک سفیر برند در اطراف یک برند خاص سر و صدا ایجاد می‌کند و محصولات را هم به صورت آفلاین و هم آنلاین تبلیغ می‌کند. برای اینکه مردم در مورد یک شرکت صحبت کنند و آن را به دیگران توصیه کنند، رهبران افکار از بازاریابی دهان به دهان استفاده می‌کنند، کالاها و اطلاعات را بین مشتریان بالقوه توزیع می‌کنند و ارزش و مزایای یک محصول را به اشتراک می‌گذارند.

از آنجایی که افراد بیشتری با پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی آشنا می‌شوند، یک نامزد باید اینستاگرام، فیس بوک، توییتر، یوتیوب و پیام رسان‌های مختلف را به خوبی مرور کند. یک سفیر حرفه‌ای برند واقعی باید محتوای باکیفیتی برای سایت برند و رسانه‌های اجتماعی ایجاد کند تا سرنخ ایجاد کند.

این سفیران به طور منظم با مخاطبان خود به روش‌های مختلف ارتباط برقرار می‌کنند تا آگاهی برند را ایجاد کنند، در رویدادها شرکت کنند، یک برند را به صورت آنلاین از طریق ویدئوها، مطالب آموزشی معرفی کنند، و به صورت آفلاین از طریق رویدادهای زنده، جلسات و کنفرانس‌های مختلف را مدیریت کنند.

چند نمونه سفیران برندهای معروف ایرانی و خارجی

همانطور که می‌دانید، چه داخل ایران و چه خارج از این کشور برندهای مختلفی وجود دارند و بازیگر‌های معروف خارجی یا ایرانی نیز سفیران برند این برندهای خاص هستند. به عنوان مثال، «رضا کیانیان» سفیر مجموعه «نیوشا»، «نوید محمدزاده» سفیر شرکت «سن ایچ»، مثال‌هایی از این قبیل است. این افراد تا کنون توانسته‌اند به عنوان یک سفیر محبوب برای برندهای خود، موفقیت‌های بسیار زیادی ایجاد کنند و در فروش محصولات آنها موفق باشند.

در این بخش نمونه خارجی سفیرهای برند را معرفی خواهیم کرد:

  • تیلور سوئیفت برای برند Coke Diet) نوشیدنی انرژی زا) 
  • جورج کلونی برای برند Nespresso) قهوه)
  • چارلیز تیرون برای برند dior) )
  • بیانسه‌ برای برند پپسی

در ادامۀ این مطلب از مجموعه رایکا برندینگ ، برخی نمونه‌های سفیر برند در ایران را بررسی خواهیم کرد:

نوید محمد زاده در تبلیغات سن ایچ

نوید محمدزاده؛ سفیر محبوب برند سن ایچ

قطعاً همۀ شما برند «سن ایچ» را می‌شناسید. امروزه کمتر کسی پیدا می‌شود که آبمیوه «سن ایچ» را نشناسد. اما این میزان شهرت برای برند «سن ایچ» کافی نبود و این شرکت تصمیم گرفت از حضور «نوید محمدزاده» به عنوان سفیری مشهور در برند خود بهره‌مند گردد. طی یک تیزر تبلیغاتی، «نوید محمدزاده» را می‌بینیم که بدون هیچ دیالوگی این آبمیوه را تبلیغ می‌کند. فروش محصولات برند «سن ایچ» با حضور «نوید محمدزاده» در تبلیغات پیشرفت چشمگیری داشته است.

پژمان جمشیدی؛ سفیر معروف برند شهر فرش

اگر علاقه‌مند به فیلم و سریال ‌باشید، حتماً تصویر پژمان جمشیدی را میان برنامه‌های تلویزیونی مشاهده کرده‌اید. «پژمان جمشیدی» سفیر است که مدت‌هاست برای برند «شهرفرش» فعالیت می‌کند و سفیر برند «شهرفرش» است. تاکنون نیز از همین راه فروش خوبی را نصیب این برند کرده است. انواعی از طراحی‌های هدف گذاری شده توسط «شهر فرش» و بیان خدمات عالی «شهر فرش» توسط «پژمان جمشیدی»، سبب شده است برند «شهر فرش» میان مردم بسیار شهرت پیدا کند. نتیجۀ کار «پژمان جمشیدی» طی این مدت، بسیار خوب بوده است.

امین حیایی؛ سفیر تلویزیونی برند بیژن

مجموعه «بیژن» سال‌هاست که در کشور ایران در حال فعالیت است و علاوه بر سس محصولات دیگری نیز به صورت جانبی تولید می‌کند و تا حدودی شناخته شده است. اما انتخاب «امین حیایی» به عنوان سفیر شرکت سس «بیژن»، انتخاب بسیار مناسبی بود. زیرا نه تنها حاشیه‌های زیادی ایجاد کرد، بلکه باعث شد که سس «بیژن» دوباره به عرصۀ حضور باز گردد و فروش بسیار بالایی داشته باشد.

«امین حیایی» طبق گزارش‌ها برای تبلیغات این برند، عدد قابل توجهی دریافت کرده است. «امین حیایی» در این تبلیغات و تیزر‌ها مانند بازی در صدا و سیما همراه  با حرکات و جملات طنز این کار را انجام می‌دهد. امروزه تصویر «امین حیایی» به عنوان سفیر برند بر روی بیلبوردها دیده می‌شود.

برند سان استار

سیروان و زانیار خسروی؛ سفیرهای بیلبوردی سان استار

معمولاً کشور ایران به ‌گونه‌ای است که اگر یک برند بسیار در آن محبوب شود و مورد توجه قرار گیرد، خیلی طول می‌کشد تا برند دیگری بتواند جایگزین آن شود. این اتفاقی بود که برای برند «سان استار» افتاد و تا زمانی که اکثر مردم از برند «سن‌ایچ» استفاده می‌کردند، قبول برند «سان استار» بسیار مشکل بود.

تا وقتی که برند «سان استار» برای اینکه تولید آبمیوۀ خود را به مخاطبان معرفی کند و سود بیشتری داشته باشد، به سراغ «سیروان و زانیار خسروی» رفت. به دلیل شهرت این افراد، فروش آبمیوه «سان استار» چند برابر افزایش یافت و تبدیل به یک برند محبوب شد. درآمد این دو شخص از برند «سان استار» عدد قابل توجهی تخمین زده شده است.

آتیلا پسیانی؛ سفیر در برند چای گلستان

«آتیلا پسیانی» نیز چندی پیش به عنوان سفیر فعال در برند «چای گلستان» انتخاب شد. در آگهی «آتیلا پسیانی» مشاهده می‌کنیم که شروع به دم کردن «چای گلستان» می‌کند. موضوع آگهی هم این است که «آتیلا پسیانی» برای چندین سال طولانی از برند «چای گلستان» استفاده می‌کند. این سوژه، معمولی‌ترین سوژه برای آگهی‌های بازرگانی است. همین موضوع سبب ترغیب افراد بسیار زیادی برای استفاده از «چای گلستان» شده است. با این حال «آتیلا پسیانی» تا حد زیادی به عنوان سفیر «چای گلستان» توانسته است بر فروش این برند تأثیرگذار باشد و البته درآمد «آتیلا پسیانی» نیز از برند «چای گلستان» کم نیست و مبلغ قابل توجهی است.

بهنوش طباطبایی؛ سفیری برای برند نوین چرم

«نوین چرم» تا الان از حضور چندین سلبریتی برای برند خود بهره‌مند شده است. چندین بازیگر مشهور سفیر «نوین چرم» هستند. «بهرام رادان»، «رضا یزدانی»، «لادن طباطبایی» و «بهنوش طباطبایی» نیز سفیر «نوین ‌چرم» بوده‌اند. در ابتدا «بهرام رادان» به عنوان فرد مشهور برند «نوین چرم» فعالیت‌هایی را آغاز کرد.

اما در انتها با انتخاب «بهنوش طباطبایی» فروش برند «نوین چرم» چند برابر شد و همکاری با یک سلبریتی به عنوان سفیر حرفه‌ای برند توانست سود زیادی را نصیب برند «نوین چرم» کند. برند «نوین چرم»‌ لباس‌های چرمی برای سفیر‌ان برند خود آماده کرده و به آنها اعطاء می‌کند. سفیر‌ان برند نیز با پوشیدن لباس‌های چرم، به تبلیغ برند «نوین چرم» می‌پردازند. به عنوان مثال «رضا یزدانی» در کنسرت خود کت چرم مربوط به برند «نوین چرم» را پوشید و از این طریق به تبلیغ این نوع برند چرم پرداخت.

زوج هنری سحر ولدبیگی و نیما فلاح؛ سفیرهای برند روغن الماس

از دیگر افرادی که به عنوان سفیر برای یک برند مطرح شده‌اند، زوج هنری «سحر ولدبیگی و نیما فلاح»هستند. «سحر ولدبیگی و نیما فلاح» جزء زوج‌های بی‌حاشیۀ سینمای ایران هستند. این زوج در گذشته پرکار‌تر بودند و امروزه میزان کار آنها در رسانه‌ها و صدا و سیما کمتر شده است. این زوج هنگام ازدواج نیز حاشیه ایجاد نکردند. روحیۀ طنز این زن و شوهر سبب شده حضور آنها در آگهی مربوط به «روغن بهار الماس» سبب موفقیت این برند شود و فروش آنها را افزایش دهد. این زن و شوهر در این آگهی سعی می‌کنند در قالب طنز، «روغن بهار الماس» را به عنوان یک محصول کاملاً مفید به مخاطبان معرفی کنند. دلیل اینکه چرا برند «روغن بهار الماس» تصمیم گرفت از حضور این زوج هنری به عنوان سفیر، بهره‌مند گردد هنوز مبهم است.

امیرحسین آرمان؛ سفیر برند ال سی من

بسیاری از افراد با «امیرحسین آرمان» آشنا هستند. به خصوص که «امیر حسین آرمان» در فیلم‌های سینمایی یا سریال‌هایی که بازی می‌کند با استایل‌های شیک و منحصر به فرد دیده می‌شود. به همین دلیل «امیرحسین آرمان» قطعاً می‌تواند سفیر لباس‌های شیک و استایل‌های خاص باشد. این همخوانی سبب شده است برند «ال سی من»، «امیرحسین آرمان» را به عنوان سفیر حرفه‌ای و خوش پوش برند خود تعیین کند.

همچنین «امیرحسین آرمان» در یک آگهی تلویزیونی به عنوان سفیر شرکت «ال‌ سی من» نیز حضور پیدا کرده است. در این آگهی این شخصیت با لباس‌های کاملاً شیک و تولید شده توسط برند «ال سی من» حاضر می‌شود. این همکاری سبب فروش بسیار زیاد برند شده است که البته «امیرحسین آرمان» نیز حقوق زیادی بابت این کار دریافت کرده است.

ارسلان قاسمی؛ سفیر برند طلا و جواهر حیات

«ارسلان قاسمی» بازیگر نوجوان کشور ماست که برند «طلا و جواهر حیات» تصمیم گرفته است به جای اینکه برای پیدا کردن شخصی به عنوان سفیر برای برند به دنبال سلبریتی‌های زن برود، یک مرد را به عنوان سفیر خود انتخاب کند که به نوبۀ خود انتخاب بسیار جالبی بوده است. در این میان «ارسلان قاسمی» که تقریباً در صدا و سیما فعالیت متوسطی دارد، برای این کار انتخاب شده است. عکس‌ها و آلبوم‌های مختلفی از این بازیگر در حالیکه گردنبند یا دیگر زیورآلات مربوط به برند «طلا و جواهر حیات» را به تن دارد، گرفته شده است. «ارسلان قاسمی» سعی کرده است از این طریق به عنوان سفیر «برند طلا و جواهر حیات» به این کسب و کار کمک کند.

محسن کیایی؛ سفیر فعال در برند اسنوا

برند «اسنوا» که امروزه بسیاری از محصولات و تجهیزات آن را در وسایل خانگی می‌بینیم، محبوبیت و شهرت خاصی دارد و به خودی خود فروش بسیار زیادی دارد. اما برای اینکه میزان موفقیت و توسعۀ کسب و کار خود را چند برابر کند، تصمیم گرفته است یک بازیگر را به عنوان سفیر کاربلد برند خود تعیین کند. «محسن‌ کیایی» بازیگری است که به عنوان سفیر شرکت «اسنوا» تعیین شده است.

این شخصیت در آگهی تبلیغاتی مربوط به «اسنوا» شرکت کرده است. البته می‌توان این آگهی را یکی از آگهی‌های موفق تلویزیونی دانست. علاوه بر این، تصویر «محسن ‌کیایی» بر روی بیلبورد‌های شهر نیز نصب شده است. «محسن ‌کیایی» در این تبلیغ بسیار موفق بوده و ویژگی‌های مثبت محصولات «اسنوا» را بیان کرده است.

سام درخشانی؛ سفیر برای برند فرش بهشتی

«فرش بهشتی» نیز سابقۀ خوبی به عنوان یک مرکز تولید کننده فرش دارد. امروزه شاهد رقابت بین «سام درخشانی» و «پژمان جمشیدی» به عنوان سفیر «فرش بهشتی» و «شهرفرش» هستیم‌. البته این به این معنا نیست که این دو شرکت برند با یکدیگر رقابت داشته باشند. اما از هر دو بازیگر علاوه بر تیترها، در آگهی‌های تبلیغاتی و بیلبورد‌ها نیز استفاده می‌شود. «فرش بهشتی» در سال‌های اخیر چندین بار آگهی و تیزر تبلیغاتی در شبکه‌های یک و دو صدا و سیما پخش کرد؛ اما به دلیل اینکه بازخورد این تبلیغات مناسب نبود، تصمیم گرفت از حضور یک سفیر برند بهره‌مند شود که این تصمیم و اجرای آن نسبت به باقی عملکردهای این برند بسیار موفقیت آمیز بوده است.

مهران مدیری؛ سفیر فروشگاه‌های رفاه

«مهران مدیری» بازیگر خوب کشورمان در آگهی مربوط به «فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه» شرکت می‌کند و با همان وقار و تواضع خاص مختص خویش، خود را به عنوان سفیر «فروشگاه‌های رفاه» معرفی می‌کند و از مخاطبان و کاربران می‌خواهد از این برند استقبال کنند و به «فروشگاه‌های رفاه» برای خرید مراجعه کنند. این ساده‌ترین راه تبلیغ و آگهی در صدا و سیما است. «مهران مدیری» به واسطۀ حضور خود به عنوان سفیر موجود در برند، توانسته است تأثیر فوق‌العاده‌ای بر روی فروشگاه‌های رفاه داشته باشد.

سیامک انصاری؛ سفیر محبوب و طوفانی برند بایا

احتمالاً بسیاری از شما تبلیغات «سلام من سیامک انصاری هستم و آمده‌ام که بایا را به شما معرفی کنم»  را دیده‌اید و آن را به خاطر دارید. مدتی پیش این تبلیغات به صورت مداوم در شبکه‌های مختلف صدا و سیما تکرار می‌شد. این تبلیغات انبوه، سبب شد به جای اینکه واکنش به تبلیغات برند بایا مثبت باشد، ۸۵% واکنش‌ها منفی باشد. «سیامک انصاری» سفیر برند «با‌یا» بود که با تکرار سعی داشت که این برند را ملکۀ ذهن مردم کند. اما با توجه به این که کسب و کار در ابتدای راه بود، واکنش‌های مثبت و منفی با یکدیگر همراه شد و به همین دلیل تأثیر برند تا حدودی موفق بوده اما نتایج منفی نیز داشته است.

هانیه توسلی؛ سفیری در برند فرش دیبا

«فرش دیبا» بیشتر از ۲۶ سال است که کسب و کار خود را آغاز کرده است و قطعاً طی این سال‌ها، فروش مناسبی داشته است و بسیار توسعه پیدا کرده است.

با این حال بهره‌مندی از حضور «هانیه توسلی» به عنوان سفیر و همکاری با این سلبریتی سبب شد به طور کامل این برند توسعۀ چند برابری را در کسب و کار خود شاهد باشد. «هانیه توسلی» سعی کرده است با تبلیغات، آگهی‌ها و هر طریق دیگری که می‌تواند از برند «فرش دیبا» حمایت کند و وظایف خود را به عنوان یک سفیر بیلبوردی برند به طور کامل انجام دهد. «هانیه توسلی» تأثیر موفقیت آمیزی بر فروش برند «فرش دیبا» گذاشته است.

چند نمونه سفیران برندهای معروف خارجی

فلورانس ولش؛ سفیر فعال در برند گوچی

برند «گوچی» یکی از برند‌های قدیمی و معتبری است که به تولید لوازم و ابزارهای مربوط به صنعت و همچنین جواهرات و کالاهایی این چنینی می‌پردازد. اما امروزه شاهد این هستیم که حتی عطرها و سایر لوازم و ابزارهای مربوط به مد و فشن با برند «گوچی» معرفی می‌شوند. کیف و کفش این برند بسیار پرطرفدار هستند. برند «گوچی» سال‌هاست که برقرار است و به همین دلیل استراتژی آن ممکن است در مدت زمان خاصی تغییر کند. در حال حاضر سفیر بسیار فعال برند جواهرات «گوچی»، «فلورانس ولش» است که طی اختتامیۀ جشنواره‌های خاصی به مردم معرفی شده است.

بلا حدید؛ سفیر نامی برند dior

برند طلا و جواهرات «دیور» یکی از برندهای شناخته شده و معروف کشورهای اروپایی است که امروزه تمامی افرادی که قصد دارند از لوازم و جواهرات برند استفاده کنند، «دیور» را انتخاب می‌کنند. «بلا حدید» یکی از سفیر‌ان برند «دیور» است. این شخصیت بسیار بین مردم محبوب است و طرفداران بسیار زیادی دارد. همین موضوع سبب شده است استفادۀ وی از این برند، سبب پرفروش شدن محصولات «دیور» شود.

پنه لوپه کروز؛ سفیر بازیگر برند شنل

برند «شنل» نیز مانند سایر برندهایی که تا کنون گفته شد، بسیار محبوب است. محبوبیت برند «شنل» زیاد است و در کشور ما نیز به عنوان یک برند معتبر و گران قیمت شناخته شده است. محصولات این برند شامل کیف طلا و جواهرات، ساعت، عطر و لوازمی از این قبیل است که قیمت بسیار زیادی دارند. به تازگی «پنه لوپه کروز» سفیر مارک تجاری «شنل» شده است. این هنرپیشۀ ۴۴ ساله اسپانیایی جایگاه بسیار ویژه‌ای میان مردم دارد. همین امر باعث شده است به عنوان سفیر «شنل» انتخاب شود.

اما استون و سف بی تی اس؛ سفیری محبوب برای برند لویی ویتون

اکثر افراد با عطر و ادکلن «لویی ویتون» آشنا هستند و این برند برای اکثر کشورهای جهانی معتبر است. همچنین قیمت بسیار زیادی نیز دارد. طی دوران مختلف «اما استون» و «بی تی اس» نیز به سفیران برند «لویی ویتون» پیوسته‌اند و ملحق شدن این افراد بسیار مشهور و سلبریتی‌های پرطرفدار سبب شده است این برند نیز کاملاً شناخته شود.

سخن پایانی

 در این مطلب از بلاگ رایکا برندینگ به طور کامل دربارۀ برندهای مختلف و همچنین سفیران این برندها و برخی بازیگران داخلی که به عنوان سفیر برند فعالیت می‌کنند صحبت کردیم. طی سال‌های گذشته که بازاریابی و تبلیغات به دلیل بازار داغ رقابت، کاربرد خود را تا حدودی از دست داده‌اند. همکاری با یک سفیر فعال در برند سبب شده است برندهای خاص دوباره به چرخۀ کسب و کار باز گردند و فعالیت خود را ادامه دهند.

این نوع بازاریابی دهان به دهان عالی عمل می‌کند؛ به ما اعتبار می‌دهد، ابراز رضایت و قدردانی می‌کند و دیگران را تشویق می‌کند که محصول ما را امتحان کنند یا از آن بهره ببرند. اما به یاد داشته باشید، دستیابی به سفیران برند وفادار ممکن است دشوار باشد.

استودیو رایکا گرافیک

Raika Graphic Studio
ورود به صفحه
5/5

6 دیدگاه دربارهٔ «سفیر برند چیست ؟ و چه کاربردی در برندسازی و مارکتینگ دارد؟»

  1. سفیر برند نشنیده بودم ولی خب میدیدم این بازیگرا رو روی بنرا شهر… به هر حال جالب بود.ممنون

    1. برندسازی هم برای شرکت و هم برای محصول و هم برای فرد مهمه . بحث مارکتینک و برند سازی همیشه با هم جواب مثبتی برای کسب و کار یا فرد همراه داره

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *